Nieuws


De laatste nieuwsberichten van Warmtebedrijf WOW. Automatisch op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Er komt alleen een leiding over de gevel, dat is allemaal heel simpel

Marga Jansen
Woont: in een twee-onder-een-kapwoning uit de jaren vijftig

“Ik vind de overstap op het warmtenet niet veel gedoe. Ik kook al jaren elektrisch en er hoeft bij mij nauwelijks iets te worden aangepast. Er komt alleen een leiding vanaf de hoofdleiding van het warmtenet langs mijn zijgevel naar boven en op de zolderetage het huis in. Op de zolder gaat hij naar de plek waar nu de cv-ketel staat en straks de afleverset komt. Dat is allemaal heel simpel. Als je je op tijd hebt ingeschreven als klant bij WOW, dan wordt het ook nog allemaal vergoed.

Elektrisch koken doe ik sinds ik hier ben komen wonen, 21 jaar geleden. Er zat toen al een elektrisch kooktoestel in. Dat heb ik wel een keer vervangen, maar ik heb toen opnieuw voor elektrisch gekozen. Terug naar gas heb ik even overwogen, maar elektrisch koken is veiliger, zeker als je ouder wordt. En nu, met de transitie, is het voordeliger want ik hoef niets te veranderen.

Ik probeer erop te letten dat ik keuzes maak die zo goed mogelijk zijn voor de aarde. Eerder heb ik mijn spouwmuren laten isoleren en de afgelopen jaren heb ik – in stapjes – mijn oude stalen kozijnen vervangen door nieuwe houten kozijnen met dubbelglas. Die verbetering merkte ik vooral in mijn halletje. Ineens is het daar niet meer koud.

Wat ik nog wel spannend vind, is of het wel goed warm zal zijn. Want in de kou zitten wil ik niet. Maar ik ga er vanuit dat dat wel goed komt. In de winter wordt er water geleverd op 70 graden en mijn ketel staat al jaren op 70 graden. Ik heb het nooit koud gehad. Het water van het warmtenet kunnen ze als het nodig is nog verder opstoken, tot 85 graden.”

Terug naar nieuwsoverzicht