Over het warmtenet

Het warmtenet levert duurzame warmte uit eigen buurt.

'ONS' net

Het warmtenet is een warmtenet van de buurt, voor de buurt. Het initiatief komt uit de Benedenbuurt en als bewoner van de Benedenbuurt kun je meebeslissen. Coöperatie WOW is samen met gemeente Wageningen namelijk voor 66% eigenaar van het warmtebedrijf. Als klant wordt je automatisch lid van de coöperatie.

Leidingnetwerk warmtenet Benedenbuurt

Warmte uit eigen buurt

Een gezamenlijke warmtepomp aan de Dolderstraat wekt de warmte op. Deze warmte wordt naar jouw huis geleid via een ondergronds leidingnetwerk. De warmte heeft een temperatuur van 60 tot 70 graden. Met deze temperatuur wordt je huis aangenaam warm, ook in de winter. De warmte van het warmtenet is geschikt voor je huidige radiatoren of vloerverwarming. Met de warmte verwarm je je huis en heb je warm water voor in de keuken en badkamer.

Deze animatie legt uit hoe het warmtenet werkt

In de animatie is te horen dat de warmtepomp warmte uit de omgevingslucht haalt óf uit de bodem. Tijdens de montage van de animatie was nog niet bekend welke methode het meeste resultaat oplevert aan de Dolderstraat. Inmiddels is onderzoek gedaan. Een warmtepomp die zijn warmte uit de omgevingslucht haalt blijkt de beste keus.

Meer weten over het warmtenet?

Klik hier door naar informatie voor jouw situatie.

Huurder Koper VVE

Al 83% van de buurt doet mee!

100
83

83% Van de woningeigenaren heeft zich aangemeld als klant. En ook 83% van de huurders is enthousiast en heeft voor een overstap op het warmtenet gestemd. Dat is voldoende om door te gaan!

Hoe gaan we verder?